Tekeningen in inkt en pastel.

Tekeningen 2021

(2021)

Tekeningen in inkt en pastel.

2020-2021
Zittend tussen het riet of gras kan ik opgaan in het lijnenspel, de wind, beweging, zon, licht en schaduw. Die zintuiglijkheid wil ik op papier krijgen. Ik werk snel en beweeglijk.
Werk op papier in inkt en/of pastel

Tussen het riet

(2020 - 2021)

2020-2021 Zittend tussen het riet of gras kan ik opgaan in het lijnenspel, de wind, beweging, zon, licht en schaduw. Die zintuiglijkheid wil ik op papier krijgen. Ik werk snel en beweeglijk. Werk op papier in inkt en/of pastel

2020
Grafiek en tekeningen met de boom als inspiratiebron. Bomen, takken; Ik speel met de vormen. Wat vertellen ze mij? Vormen vloeien in elkaar over. Dunne fragiele takken worden uitvergroot weer stevige stammen. Uit vorm en restvorm ontstaan nieuwe groeivormen. Het groeit, het stroomt, het leeft.
Stevig in de aarde, opgaand naar de lucht.
Kracht, kwetsbaarheid en vergankelijkheid.

Technieken: Monoprint, ets, tekening of gemengd. Unieke werken of beperkte oplage (ets)

Nature's flow

(2020 - 2021)

2020 Grafiek en tekeningen met de boom als inspiratiebron. Bomen, takken; Ik speel met de vormen. Wat vertellen ze mij? Vormen vloeien in elkaar over. Dunne fragiele takken worden uitvergroot weer stevige stammen. Uit vorm en restvorm ontstaan nieuwe groeivormen. Het groeit, het stroomt, het leeft. Stevig in de aarde, opgaand naar de lucht. Kracht, kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Technieken: Monoprint, ets, tekening of gemengd. Unieke werken of beperkte oplage (ets)

Vanaf 2019
Monoprints op papier

Monoprint

(2020)

Vanaf 2019 Monoprints op papier

2017-2020
Vogels die ontstaan tijdens het drukproces. Door onverwachte effecten onstaan nieuwe soorten. Het drukken maakt ook dat het soms lijkt of de vogel al weggevlogen is. Er blijft nog een schim op je netvlies staan.
Op papier of glas breng ik druk-inkt aan met allerlei gereedschappen. Vervolgens leg ik er een vel papier op en druk handmatig af. Soms gecombineerd met dun japans papier (Chine colle).

Vogels monoprint

(2017 - 2020)

2017-2020 Vogels die ontstaan tijdens het drukproces. Door onverwachte effecten onstaan nieuwe soorten. Het drukken maakt ook dat het soms lijkt of de vogel al weggevlogen is. Er blijft nog een schim op je netvlies staan. Op papier of glas breng ik druk-inkt aan met allerlei gereedschappen. Vervolgens leg ik er een vel papier op en druk handmatig af. Soms gecombineerd met dun japans papier (Chine colle).

2017
Etsen geinspireerd op muziek (Jazz).
Ik ben hiermee begonnen met de thema-expositie Imprints of sound in het ACEC in Apeldoorn (2017). Het heeft mij geinspireerd om (nog) meer het directe, vrije tekenen te gebruiken in mijn werk.

Wandering lines

(2017 - 2018)

2017 Etsen geinspireerd op muziek (Jazz). Ik ben hiermee begonnen met de thema-expositie Imprints of sound in het ACEC in Apeldoorn (2017). Het heeft mij geinspireerd om (nog) meer het directe, vrije tekenen te gebruiken in mijn werk.

2016
Verkenningstocht in lijn en vlak. Zoekende tekeningen waarin ik mijn omgeving aftast en in structuur probeer te brengen. Met name met de natuur als uitgangspunt.

Pen en inkt

(2016)

2016 Verkenningstocht in lijn en vlak. Zoekende tekeningen waarin ik mijn omgeving aftast en in structuur probeer te brengen. Met name met de natuur als uitgangspunt.

Etsen

Ets

(2010 - 2020)

Etsen

2012
Serie houtdrukken van met name de roodborst. Vanuit een enkele plaat heb ik gevarieerd in kleuren en meerdere drukgangen en/of het verschuiven van de plaat.

Houtdruk

(2011 - 2012)

2012 Serie houtdrukken van met name de roodborst. Vanuit een enkele plaat heb ik gevarieerd in kleuren en meerdere drukgangen en/of het verschuiven van de plaat.

Serie kleine vierkante schilderijen (20x20 cm 3D doek) en enkele grote werken in Gemengde techniek.

Vogels maken vrij gebruik van de ruimte, ze zoeken hun eigen ruimte: Stad, land, lucht, aarde of water. Ik speel met de vorm, de beweging, het opgaan in de ruimte. Het worden uiteindelijk mijn eigen vogels, een verbeelding van een gemoedstoestand.

Vogels op doek

(2011 - 2016)

Serie kleine vierkante schilderijen (20x20 cm 3D doek) en enkele grote werken in Gemengde techniek. Vogels maken vrij gebruik van de ruimte, ze zoeken hun eigen ruimte: Stad, land, lucht, aarde of water. Ik speel met de vorm, de beweging, het opgaan in de ruimte. Het worden uiteindelijk mijn eigen vogels, een verbeelding van een gemoedstoestand.

Landschappelijke ruimtes/gedachten.
Gemengde techniek op papier of doek (acrylverf, papier/grafiek, inkt, houtskool, pastel, potlood).

Land - Stad - Ruimte

(1989 - 2021)

Landschappelijke ruimtes/gedachten. Gemengde techniek op papier of doek (acrylverf, papier/grafiek, inkt, houtskool, pastel, potlood).

Vroeg werk wat voor mij nog steeds relevant is en inspiratie geeft (gemengde techniek op papier van1980 tot 2011.

Vroeg werk

(1988 - 2011)

Vroeg werk wat voor mij nog steeds relevant is en inspiratie geeft (gemengde techniek op papier van1980 tot 2011.